Van 3 t/m 7 augustus zijn de European Sports for All Games. In het voorprogramma van dit evenement vinden verschillende sport- en beweegactiviteiten plaats. In de maanden juni en juli verzorgt de sterkste man van Nederland, Wout Zijlstra, 8 gratis clinics Highland Games op verschillende basisscholen door heel Friesland.

De gehele maand juni en juli testen Friese basisschoolleerlingen hun krachten middels een clinic met hamerslingeren, steenstoten of gewichten gooien. Verschillende activiteiten waar kracht, kleur, passie en spektakel gecombineerd worden met geschiedenis en traditie. En dat alles onder de enthousiaste begeleiding van Wout Zijlstra, één van Nederlands meest succesvolle sterke mannen ooit!

In het kader van de European Sports for All Games geeft de organisatie acht gratis clinics Highland Games weg om Friese basisschoolkinderen met plezier in beweging te brengen. Het gaat er om dat iedereen kan meedoen, elke dag, op zijn of haar eigen level: sporten is voor iedereen #Sportsforall.

De clinics Highland Games zijn onderdeel van het hoofdprogramma van de European Sports for All Games. Wout Zijlstra geeft in augustus in Sneek en Heerenveen verschillende clinics en demonstraties Highland Games.

Deze games vinden van 3 t/m 7 augustus op verschillende locaties in Friesland plaats en worden georganiseerd door Sport Fryslân, NOC*NSF en TAFISA en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Europese Unie (Erasmus+) en Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar.

Working together