Nieuwe cultuursporten ontdekken?
Er is niets dat meer sfeer geeft aan de Friese zomer dan de Friese cultuursporten. Keatsen, skûtsjesilen, fierljeppen, hynstesport; het brengt mensen bij elkaar. Andere landen in Europa hebben hun eigen cultuursporten. En heel veel van die sporten en sporters komen in het jaar dat Fryslân culturele hoofdstad van Europa is bij elkaar om hun sport te laten zien aan een breed publiek. Een festival door heel Fryslân van internationale traditionele sporten. Ook met een WK Frysk Damjen en zelfs reedriden in de zomer. Dat wordt een unieke belevenis. Bijzondere sporten, mensen uit allerlei culturen en vooral: elkaar ontmoeten, samen genieten en samen bewegen.
Om dit event goed te kunnen organiseren zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Lijkt het je leuk om van dichtbij een sportevent mee te organiseren? Geef je snel op. Bekijk hieronder voor welke onderdelen we nog vrijwilligers zoeken.

Vlootschouw (3 augustus, Sneek)
De openingsceremonie van de European Sports for All Games is tijdens de opening van de Sneekweek. We verwelkomen de Friese en (inter)nationale teams en hun sporten bij de vlootschouw! De sporters varen met de Vlootschouw mee in pramen.

Vrijwilligerstaken: we zoeken mensen die de sporters naar de juiste praam begeleiden.
Competentie: beheersing van de Engelse taal, accuraat en betrouwbaar zijn (stipt en nauwkeurig).
Datum: Vrijdag 3 augustus 18:00 – 23:00

Be Active plein (3 t/m 6 augustus, Sneek)
‘s Middags zijn er demonstraties en clinics van buitenlandse sporten in het centrum van Sneek, aan de Wijde Noorderhorne. Er is een locatiecoördinator die verantwoordelijk is voor het goed verlopen van het programma.

Vrijwilligerstaken: we zoeken assistenten van de locatiecoördinator. Helpen bij demonstraties en clinics, publiek enthousiasmeren en helpen bij op- en afbouw van het sportplein.
Competenties: coachen en begeleiden, communicatief vaardig, improviseren als dat nodig is, zorgdragen voor veiligheid.
Data: 3, 4, 5 of 6 augustus 12:00 – 18:00 (tenminste inzetbaar op 2 van de 4 dagen maar bij voorkeur alle dagen)

FREEZE! Experience the ice (4 t/m 6 augustus, Elfstedenhal in Leeuwarden)
Beleef het coolste uitje van deze zomer. Drie dagen lang is de Elfstedenhal omgebouwd tot een waar ijsspektakel. Voor iedereen is er van alles te beleven. Van schaatsexpositie tot een heuse 360 graden 11-steden experience. Ervaar het geluk van ijspret. Kom naar Leeuwarden; schaats én beleef.
FREEZE! bestaat de verschillende onderdelen. Voor de Elfstedenbeleving, de expositie en de mini elfsteden beleving zoeken we nog vrijwilligers.

Elfstedenbeleving
Starten vanuit een echte startkooi, klunen en in alle facetten het gevoel ervaren van een Elfstedentocht. Dat is wat iedere schaatsliefhebber nu zelf kan ervaren. In 2 uur schaats je vanuit de donkere start langs alle 11 steden in Friesland. Ervaar de binnenkomst in alle steden in een 360 graden beleving en bedwing je eigen tocht. Ieder in zijn eigen tempo. Een ervaring om nooit te vergeten.

Vrijwilligerstaken: we zoeken gastheren/vrouwen, stempelaars en runners.
Competenties gastvrouw/heer: representatief, behulpzaam, verantwoordelijkheidsgevoel, service gericht
Competenties stempelaar: stressbestendig, fit en energiek, sportief, kan snel handelen
Competenties runner: flexibel zijn, kunnen samenwerken, goed in organiseren, beschikken over communicatieve vaardigheden
Data: Zaterdag 4, 5 of 6 augustus 17:00 – 22:30 (tenminste inzetbaar op 2 van de 3 dagen maar bij voorkeur alle dagen)

Expositie
Nederland is een echt schaatsland. Maar hoe is dat ooit ontstaan? En wie zijn de grote namen in onze rijke schaatshistorie die ons kikkerlandje voor eens en voor altijd op de kaart hebben gezet? Tijdens de Expositie dompel jij je onder in de onze Nederlandse schaatscultuur. Luister elke avond naar de prachtige schaatsverhalen van oud-Elfstedenrijders. Of kom binnen om uw eigen bijzondere verhaal te vertellen.

Vrijwilligerstaken: we zoeken verhalenvertellers en bewakers (van de expositiestukken).
Data: zaterdag 4, 5 of 6 augustus tussen 09:00 – 22:00 (tenminste inzetbaar op 2 van de 3 dagen maar bij voorkeur alle dagen)

Mini Elfstedenbeleving
Starten vanuit een echte startkooi, klunen en in alle facetten het gevoel ervaren van een Elfstedentocht. Dat is wat iedere schaatsliefhebber nu zelf kan ervaren. In 2 uur schaats je vanuit de donkere start langs alle 11 steden in Friesland. Ervaar de binnenkomst in alle steden in een 360 graden beleving en bedwing je eigen tocht. Ieder in zijn eigen tempo. Een ervaring om nooit te vergeten. Deze editie is voor kinderen.

Vrijwilligerstaken: we zoeken gastheren/vrouwen, stempelaars en runners.
Competenties gastvrouw/heer: representatief, behulpzaam, verantwoordelijkheidsgevoel, service gericht
Competenties stempelaar: stressbestendig, fit en energiek, sportief, kan snel handelen
Competenties runner: flexibel zijn, kunnen samenwerken, goed in organiseren, beschikken over communicatieve vaardigheden
Data: Zaterdag 4 en/of 5 en/of 6 augustus 08:30 – 10:30 (tenminste inzetbaar op 2 van de 3 dagen maar bij voorkeur alle dagen)

BeActive Festival: een uitje voor het hele gezin (7 augustus, Heerenveen)
Op de slotdag van de European Sports for All Games komt iedereen samen in Heerenveen. Jij ook! Een bijzonder sportfestival, waar je allerlei nationale en internationale sporten tegenkomt én kunt uitproberen. Natuurlijk in een echte festivalsfeer, met lekker gezond eten, dans, muziek en veel gezelligheid. Een heerlijk uitje voor het hele gezin dus!

Vrijwilligerstaken
08:00 – 12:00 Opbouw sportpleinen
12:00 – 17:00 Coördinator sportpleinen
12:00 – 17:00 Hostess, promotie
12:00 – 17:00 Activiteitenbegeleider
12:00 – 18:00 Runner
17:00 – 20:00 Afbouw sportpleinen
17:00 – 22:00 Sluitingsceremonie (algemene taken)
Op maandag 6 augustus zoeken we nog vrijwilligers die willen helpen opbouwen van de sportpleinen van 18:00 – 22:00.

Buddy’s buitenlandse gasten (3 t/m 7 augustus)
Uit 20 landen komen delegatie van sporters. Ze slapen bij gastgezinnen in Friese dorpen en geven elke dag demonstraties en clinics op verschillende locaties in Friesland. Om de sporters te helpen in een – voor hun – vreemd land zoeken we voor elk land een buddy.

Voor de volgende landen zoeken we nog buddy’s:
Duitsland, Rusland, Portugal, Hongarije, Ierland, Frankrijk, Roemenië, Slovenië, Italië, Spanje, Griekenland, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, België en Japan.

Vrijwilligerstaken: begeleiden internationale teams.
Je bent vast contactpersoon van het team, gezicht van de organisatie en zorgt dat het de teams aan niets ontbreekt. Ook zorg je ervoor dat de teams op tijd op de locaties zijn. Daarnaast zoeken we ook begeleiders voor de VIP’s.
Voorwaarden: Servicegericht, Representatief, Stressbestendig, Proactief en oplossingsgericht.
Goede beheersing van de Engelse taal. Voor het Italiaanse team zou het prachtig zijn als we een Italiaans sprekende buddy kunnen vinden.
Data: Vrijdag 3 t/m dinsdag 7 augustus hele dag

Chauffeurs
Wij hebben promotiemateriaal zoals vlaggen, dranghekdoeken dat gebracht en geplaatst moet worden op verschillende locaties.
Vrijwilligerstaken: we zoeken chauffeurs met eigen auto
Data: beschikbaar in de week van donderdag 2 t/m dinsdag 7 augustus.

Aanmelden?
Stuur een mail naar mabel@sportfryslan.nl met duidelijk vermeld welke taak je leuk lijkt en welke dagen je deze taak wilt doen.

Working together