Spanje zorgt voor volop spanning!

Spanje is een land met vele tradities, heerlijk eten en siësta’s. Maar wist je dat Spanje ook ontzettend veel culturele en traditionele spellen heeft? Onze Spaanse gasten laten je maar liefst 12 spellen zien, waarvan 2 team- en 10 individuele spellen.

Peloto Mano Canaria
Peloto Mano Canaria is een tennisvariant, waarbij je niet met twee maar met vijf spelers per team speelt. Interessant detail is dat je met je hand speelt. Je gebruikt dus geen racket en ook geen net. Zeker voor de kaatsliefhebbers is dit een absolute aanrader om kennis mee te maken.

Werpspellen
Kleine ballen, metalen schijven, grote ballen, houten cilinders, houten stokken en zelfs hoefijzers; in Spanje grijpen ze alles aan om mee te gooien! De werpspellen met allerlei voorwerpen zijn enorm populair als volkssport.

El Garrote Aragonés
Het krachtspel El Garrote Aragonés is een beetje een vreemde eend in de bijt. Bij dit spel gaan twee spelers aan het einde van een houten stok staan. De stok houd je horizontaal tussen je in. Al duwend test je elkaars krachten. Een mooie strijd voor de ‘krachtpatsers’ om te zien of je echt zo sterk bent als je denkt.

Doe je mee?
Waar kun je onze Spaanse gasten vinden tijdens de European Sports for All Games?

3/8 Welcome to the Water Grou
4/8 BeActive plein Sneek centrum
6/8 BeActive plein Starteiland Sneek
7/8 BeActive festival Heerenveen

Working together