Speciale gast
Het zijn de European Sports for All Games. Wat doet Japan in dit rijtje zou je denken? Zij zijn een speciale gast in het rijtje van de Europese landen. Hun traditionele sport Chanbara is namelijk in Europa erg populair aan het worden. Het is een nieuwe vechtsport. Het Japanse team is enthousiast over het brengen van hun traditionele sport Chanbara helemaal naar Europa en hoopt een grote internationale fanbase te vinden.
“We gebruiken zachte sticks om oude Japanse gevechtstechnieken uit te voeren en met de juiste timing kan iedereen geweldige effecten bereiken: in ons land beoefenen zowel jonge als oude mensen deze sport al!”
Chanbara is een sport voor iedereen, want het traint je houding, je balans en het versterkt je zelfvertrouwen. Vechten ziet eruit als een gevaarlijke sport, maar er is geen risico op letsel.

Een sprong maken van traditionele sport naar moderne sport
In 1973 veranderde de oprichter Tanabe Tetsundo Sensei en enkele van de sterkste zwaardvechters in Japan de traditionele sport in een modernere vorm. 45 jaar later heeft de krijgskunst zich over de hele wereld verspreid. Het trekt niet alleen kinderen aan, maar ook strijders van alle leeftijden. Chanbara heeft 300.000 leden, in 40 landen. Het wordt erkend door de officiële sportvereniging in Japan en de president werd gekozen door de Japanse keizer.

Working together