Italië, het land van pizza, pasta en kaas. Het Italiaanse team brengt je de ultieme ervaring; namelijk kaasrollen!

Hoe werkt het?
Met kaasrollen wordt een Ruzzolone – een grote kaas- gegooid.  Een leren riem wordt om de kaas gewikkeld en door een stok hout getrokken. De wedstrijden worden, elke zomerzondag van april tot oktober, gehouden op afgebakende velden, treppi genoemd. Omdat de kaas niet altijd recht rolt markeren officiële spotters de plaats waar de kaas de baan verlaat. De winnaar – de speler of het team dat de racebaan in de minste slagen nodig heeft – wint dit kaasspel.

Het werpen van de kaas is een traditionele sport van oude Etruskische oorsprong. De sport wordt beoefend in Emilia Romagna, Toscane, Abruzzo, Marche, Umbrië, Lazio en Calabrië. Het kaasspel wordt overal een beetje anders gespeeld.

European Sports for All Games
In Italië zijn ongeveer 385 verenigingen en in totaal ongeveer 15.500 leden die traditionele sporten beoefenen. Zij borgen de Italiaanse traditie, cultuur en historie.  Deze zomer zullen er 18 traditionele sportdisciplines naar Friesland komen.

Het Italiaanse team kan niet wachten om Friesland te bezoeken van 3 tot en met 7 augustus: “Het zal een onvergetelijke week worden op prachtige plaatsen met een geweldig ontvangst. Een nieuwe ervaring.”

Working together