Van 3 t/m 7 augustus geven tientallen organisaties, honderden vrijwilligers en deelnemers en duizenden bezoekers (de traditionele) sport een podium tijdens de European Sports for All Games. Fryslân verwelkomt tenminste 200 deelnemers van 20 internationale teams* met 50 traditionele sporten. Sport Fryslân, NOC*NSF en Tafisa organiseren deze games. Op zaterdag 27 januari a.s. maken zij tijdens een kick-off hun programma bekend.

The European Sports for All Games worden georganiseerd door Sport Fryslân, NOC*NSF en Tafisa en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Europese Unie (Erasmus+), Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar. The European Sports for All Games zijn onderdeel van het (hoofd)programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Voorprogramma
In het voorprogramma van de European Sports for All Games, dat al van start is gegaan, brengen we Friezen in beweging. Dit doen we door het organiseren van verschillende beweegactiviteiten zoals walking football en shuffleboard (Duitse sport) in de provincie, voor jong en oud. Deze activiteiten zijn voor mensen die om verschillende redenen niet kunnen deelnemen aan sport en beweegactiviteiten: #sportsforall

Gastheer
Fryslân is de trotse gastheer voor de eerste European Sports for All Games in 2018 (The World Sports for All Games worden al jaren door wereldsportorganisatie TAFISA georganiseerd). Onze aanpak is een opsteker en voorbeeld voor de toekomst van The Europe en World Sports for All Games. Een voorbeeld is dat wij onze deelnemers van 3 – 7 augustus onderbrengen bij Friese gastgezinnen in plaats van in hotels. Samen met vrijwilligers, sportverenigingen en bedrijven uit het hele land laten we alle deelnemers en bezoekers uit Fryslân, Nederland en Europa zien, voelen en proeven wat onze culturen verbindt.

*Landen: België, Groot-Brittanië, Denemarken, Finland, Italië, Spanje, Slovenië, Griekenland, Portugal, Duitsland, Polen, Hongarije, Ierland, Roemenië, Rusland, Schotland, Frankrijk, Nederland, Japan en Friesland.

Working together