Meedoen aan het toernooi op 7 augustus? Klik hier!

Doe je mee aan het shuffleboard toernooi op 7 augustus?
In het kader van de European Sports for All Games organiseren wij op 7 augustus het Dutch Open Shuffleboard in Heerenveen. Het is het eerste shuffleboard toernooi dat in Friesland én Nederland plaatsvindt. Het is een laagdrempelig toernooi waar iedereen van 7 tot 97 jaar aan mee kan doen en wordt individueel, één tegen één, gespeeld.

Wat is shuffleboard?
Bijna iedereen kent de sport jeu de boules of curling. De spelregels zijn simpel, maar het zijn leuke sportieve activiteiten die iedereen kan doen. Zo is er nog een variant: shuffleboard. Dit is vooral in Duitsland een populaire sport.
Scoren doe je door je schijf binnen een punten vak van de speelmat te spelen. De schijf moet vrij in het vak liggen om te scoren (dus geen lijnen raken). De winnaar is degene die het eerst het aantal afgesproken punten haalt. Dit is een sport waar iedereen aan mee kan doen: #sportsforall.

Waarom?
Wij introduceren deze sport in Nederland, omdat het een toegankelijke sport is. Mensen zijn in beweging, hebben plezier met elkaar. Wij richten ons op senioren en mensen met een handicap.

Van 3-7 augustus organiseren wij de European Sport for All Games in Friesland. Er komen 20 internationale landen naar onze provincie. Deze landen introduceren hun traditionele sport en iedereen kan hier aan meedoen door middel van clinics. Op 7 augustus a.s. organiseren wij een Open Kampioenschap Shuffleboard in Heerenveen. Iedereen kan hier aan meedoen.

Wil je nog even oefenen voor 7 augustus? En een speelmat lenen?
Wij stellen de shuffleboardmaterialen (tot aan de European Sports for All Games) gratis beschikbaar. Je mag de materialen maximaal 4 weken lenen. Neem voor de mogelijkheden of voor meer informatie contact met ons op! Via riemke@sportfryslan.nl of 06-10323121.

Wil je meer weten over the European Sports for All games? Check hier meer info.

Working together