Wat is shuffleboard?
Bijna iedereen kent de sport jeu de boules of curling. De spelregels zijn simpel, maar het zijn leuke sportieve activiteiten die iedereen kan doen. Zo is er nog een variant: shuffleboard. Dit is vooral in Duitsland een populaire sport.
Scoren doe je door je schijf binnen een punten vak van de speelmat te spelen. De schijf moet vrij in het vak liggen om te scoren (dus geen lijnen raken). De winnaar is degene die het eerst het aantal afgesproken punten haalt. Dit is een sport waar iedereen aan mee kan doen: #sportsforall.

Waarom?
Wij introduceren deze sport in Nederland, omdat het een toegankelijke sport is. Mensen zijn in beweging, hebben plezier met elkaar. Wij richten ons op senioren en mensen met een handicap.

Van 3-7 augustus organiseren wij de European Sport for All Games in Friesland. Er komen 20 internationale landen naar onze provincie. Deze landen introduceren hun traditionele sport en iedereen kan hier aan meedoen door middel van clinics. Op 7 augustus a.s. organiseren wij een Open Kampioenschap Shuffleboard in Heerenveen. Iedereen kan hier aan meedoen.

Hoe kan ik deelnemen?
Wil je shuffleboard in je woon- zorginstelling introduceren? Wij organiseren de komende tijd kennismakingscursussen. Wil je dat we langskomen? Wil je ook mensen in beweging brengen? Beleef het plezier van shuffleboard. Neem contact op met Riemke via riemke@sportfryslan.nl of 06-10323121.

Waar kan ik een speelmat lenen?
Wij stellen de shuffleboardmaterialen (tot aan de European Sports for All Games) gratis beschikbaar. Je mag de materialen maximaal 4 weken lenen. Neem voor de mogelijkheden of voor meer informatie contact met ons op! Via riemke@sportfryslan.nl of 06-10323121.

Wil je meer weten over the European Sports for All games? Check hier meer info.

Working together