Van 4 t/m 6 augustus is het hartje winter in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De snert pruttelt op het gasfornuis, de warme chocolademelk staat klaar en het dweilorkest zorgt voor een gezellig sfeertje. Tijdens FREEZE, Experience the ice kun jij in de zomer volop genieten van ijspret. Uiteraard mag de Elfstedentocht niet ontbreken. Kortom: dit worden de 3 coolste dagen van het jaar! Ben jij er bij?

Wat kun je doen?
Drie dagen lang kun jij genieten van de winter. Schaats de Elfstedentocht. Duik in de verrassende schaatshistorie van Nederland. Of denk mee over nieuwe uitvindingen voor schaatsers als Sven Kramer en Ireen Wüst. Er is genoeg te doen en te zien!

Schaats de Elfstedentocht
It giet oan! De Tocht der Tochten zal eindelijk weer geschaatst worden! In de zomer? Jazeker. Tijdens FREEZE, Experience the ice kun jij de 16e editie van Elfstedentocht rijden.
Lees meer

Doe mee aan de mini Elfstedentocht
Van Leeuwarden naar Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren ……in een uur schaats jij de Elfstedentocht en kom je langs alle Friese steden. Verdien ook een Elfstedenkruisje en doe mee aan de Mini-Elfstedentocht.
Lees meer

Ontdek je coolste sport
Sport brengt ons samen in de wereld, in Europa, in Nederland én in Friesland. Vandaar dat wij de coolste sporten in de wereld naar Friesland halen. En iedereen kan meedoen, met en zonder beperking!
Lees meer

Doe mee aan de houtsje-sprint
Wellicht heb je ze zelf nog op zolder liggen: ouderwetse houtsjes, waar je vroeger het schaatsen op hebt geleerd. Hoog tijd om ze uit het vet te halen voor de enige echte ‘houtsje-sprint’! Heb je zelf geen houtsjes? Dan kun je ze huren in de Elfstedenhal.
Lees meer

Dompel je onder in onze schaatscultuur
Tijdens de Olympische Winterspelen gingen bijna alle schaatsmedailles naar Nederland. Zijn wij altijd zo goed geweest in schaatsen? Kom voor € 5,- naar de expositie en dompel je onder in onze rijke schaatshistorie. De expositie is de hele dag te bezichtigen.
Lees meer

European Sports for All Games
Wist je dat er van 3 t/m 7 augustus verschillende sportactiviteiten in Friesland zijn? Zo kun je meedoen aan clinics en demo’s van traditionele sporten uit Friesland en 20 Europese landen, o.a. op het Starteiland en in het centrum van Sneek, Franeker en Grou. Kom je op 7 augustus ook naar het sportfestival in Heerenveen? Kijk voor meer info op sportsforall2018.eu. #BeActive ‘on ice’

Working together